2 aanhoudingen na achtervolging Arnhem

Normal aanhouding
Afbeelding: Politie

Arnhem/Velp - In de nacht van donderdag op vrijdag werd rond 02.40 gemeld dat er een auto in brand stond op het Gelderseplein in Arnhem. Een getuige gaf aan dat een auto met gedoofde lichten zou zijn weggereden met daarin twee inzittenden. Hierop hebben meerdere politie-eenheden uitvalswegen afgezet. Toen de twee werden aangesproken gingen zij er met hoge snelheid vandoor. Tevergeefs, want zij konden even later in Velp worden aangehouden.

Agenten troffen het betreffende voertuig op de Ir. Molsweg. Bij de verkeerslichten spraken zij de inzittenden aan, waarop de bestuurder er meteen vandoor ging in de richting van de N325. De achtervolging werd ingezet, via Velperbroek richting Velp. Onderweg negeerde de bestuurder stoptekens van de politie en beging diverse verkeersgevaarlijke overtredingen waaronder rijden door rood. Een politievoertuig wist door uit te wijken maar net een aanrijding te voorkomen. Op de Waterstraat is de auto door een politievoertuig geramd en kwam daarop in het water terecht. De twee inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Zevenaar en een 19-jarige Arnhemmer.

De man uit Zevenaar is ter controle overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Daarna werd ook hij op het politiebureau ingesloten voor verhoor. Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd vanwege overschrijding van de maximum snelheid.

De brandweer kwam ter plaatse bij de autobrand. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Er is nader onderzoek ingesteld, beide verdachten zitten nog vast.

Adverteren op Arnhemmertje.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Arnhemmertje.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Arnhem
00:56

17° C

Zwaarbewolkt

2.24 km/h

79%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief