Diefstal portemonnee op Rosendaalseweg in Arnhem

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 14 januari 2024 heeft een groepje personen op de Rosendaalseweg in Arnhem de portemonnee van een vrouw gestolen. Het slachtoffer werd in een supermarkt aangesproken door een jonge vrouw, die haar in het Engels vroeg naar de locatie van een bepaald product. Het lijkt erop dat deze vrouw het slachtoffer afleidde, zodat twee mannelijke handlangers de portemonnee uit haar tas konden halen.

Het delict

De tas van het slachtoffer lag in haar winkelwagentje. Terwijl één van de mannen de omgeving in de gaten hield, haalde de andere man de portemonnee uit de tas. Het slachtoffer heeft niets van de diefstal gemerkt. De identiteit van de man die de portemonnee stal is inmiddels bekend, maar er wordt nog gezocht naar de man die op de uitkijk stond en de jonge vrouw.

Oproep tot tips

Als je één van de twee verdachten herkent of weet waar ze momenteel verblijven, wordt je verzocht contact op te nemen. Je kunt je tip doorgeven via een speciaal tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn. Wil je liever anoniem blijven? Dan kun je bellen naar Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie is een onafhankelijk meldpunt en is niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en je informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Er is ook een video beschikbaar met bewegende beelden van de verdachten. Deze video kan niet hier getoond worden, maar is wel te bekijken op een externe website.