Rustige Zaterdag in Arnhem Ondanks Eerdere Zorgen

3 maanden geleden gepubliceerd

In de binnenstad van Arnhem is de zaterdag rustig verlopen, met slechts één arrestatie. De driehoek, bestaande uit burgemeester Marcouch, de politie en het Openbaar Ministerie, kijken tevreden terug op de dag.

Toegenomen Politieaanwezigheid

De politie was op zaterdag nadrukkelijk en met meer eenheden aanwezig in de binnenstad van Arnhem. Dit was het gevolg van onzekerheid over hoe de dag zou verlopen, gezien recente ontwikkelingen zoals het verbod op een geplande demonstratie en de uitvaardiging van een gebiedsverbod. De verhoogde politieaanwezigheid was gericht op het voorkomen van verstoringen van de openbare orde en andere wanordelijkheden.

Aanhouding

Er is één persoon gearresteerd, een 38-jarige vrouw uit Vorden, die had aangekondigd een koranboek te willen verscheuren in Arnhem. Ze werd aangehouden op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die stelt dat het verboden is om door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden. De vrouw had een koranboek bij zich op het moment van haar arrestatie. Ze is inmiddels weer op vrije voeten en heeft een gebiedsontzegging gekregen.

Reactie Burgemeester

Burgemeester Marcouch bedankte de Arnhemmers voor hun begrip, de politie uit het hele land voor hun inzet en de ondernemers voor hun kalmte, ondanks dat hij zich eerder die week genoodzaakt zag om een demonstratie te verbieden.

Omdat de zaterdag rustig is verlopen, heeft de politie haar inzet in de binnenstad van Arnhem inmiddels afgebouwd.