Man richt wapen op agenten: filmbeelden van omstanders gevraagd

Normal wapenvergunning

Agenten hebben afgelopen nacht hun wapen moeten trekken toen een agressieve bewoner van de Kornhorst een wapen op hen richtte. Agenten wisten de man, die zich hevig verzette en een agent verwondde, aan te houden. Hij zit nog vast en inmiddels is bekend dat zijn wapen niet echt was. Het incident is door verschillende omstanders gefilmd en de politie wil die filmbeelden graag gebruiken in het onderzoek.

Rond 2.45 uur kwamen agenten bij de woning van man die agressief zou zijn en daarvoor mogelijk betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij. Toen de agenten daarna zijn woning weer verlieten, kwam de man ineens achter hen aan en bedreigde hen met een wapen. Agenten trokken daarop ook hun wapen en richtten dat op de man.

Geen risico

Pas na onderzoek op het bureau bleek dat het ging om een nepvuurwapen. Als iemand een wapen richt of bij zich heeft, dat niet van echt te onderscheiden is, wordt er geen enkel risico genomen en handelt de politie altijd alsof het wapen echt is. Het wapen van de man uit ’s Heerenberg leek dusdanig echt, dat agenten ook hun wapen trokken en op de man richtten. Die liet uiteindelijk zijn wapen vallen, waardoor dit goed is afgelopen. Als agenten worden geconfronteerd met een wapen mogen ze schieten als de situatie daar naar is.

Agent gewond bij aanhouding

Toen de man zijn wapen had laten vallen en agenten hem wilden aanhouden, was hij nog steeds agressief. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en zocht daarbij de confrontatie met de agenten op. Eén van hen raakte daarbij lichtgewond aan zijn gezicht. Uiteindelijk is de man overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij onder invloed van alcohol was.

Heeft u gefilmd of foto's gemaakt? Upload hier uw beelden!

Het incident van afgelopen nacht is door verschillende omstanders gefilmd. De politie ontvangt graag die beelden graag voor het onderzoek. Ook als u heeft gefilmd en denkt dat er niets belangrijks te zien of te horen is, vraag de politie uw beelden op te sturen.

Foto's en filmbeelden kunnen worden geüpload via onderstaand tipformulier. Komt u er niet uit, of spreekt u liever met een agent, dan kunt u 0900-8844 bellen.

Adverteren op Arnhemmertje.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Arnhemmertje.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Arnhem
18:25

17° C

Zwaarbewolkt

2.24 km/h

79%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief